Acrobàcia a Familia / Circ-Motricitat

Destinat a aprofundir en la relació entre pares i fills…

Aquesta proposta permet als pares relacionar-se amb els seus fills, jugant amb ells a través de reptes i exercicis físics i d’acrobàcies, desenvolupant la seva confiança a través de l’intercanvi de rols i d’exploracions lliures i actives. Moltes vegades els nens acaben
sorprenent els adults i els deixen meravellats amb les emocions que es transmeten.

Acompanyat d’una història i música, el taller proposa la realització d’exercicis d’equilibri, de salts i de volteretes, utilitzant tècniques d’equilibri i d’acrobàcia en parella.
Les activitats treballen tant el desenvolupament de les capacitats locomotores dels nens, com de les seves capacitats a relacionar-se amb els altres. Utilitzant la senzilla experiència
del moviment i la percepció que cadascú té del seu cos i de l’espai, aquest taller fomenta la confiança en un mateix, en els altres i en l’expressió creativa.

Aquest taller de Acro-Familia /Circ Motricitat s’ha desenvolupat des de fa 20 anys a Bèlgica de la mà de Rika Taeymans del Cirkus In Beweging amb infants de diferents condicions socials i físiques. És un treball basat en activitats de moviment i intercanvi entre pares i fills, creades a partir de la investigació i del concepte de l’educadora i terapeuta britànica Veronica Sherborne que va desenvolupar una tècnica especial de moviments, inicialment dirigida a nens amb dificultats de desenvolupament.

Projecte Document : Circ-Motricitat.CAT


El Circus VagaBunt ha estat realitzant talleres de Circ-Motricitat a Portugal al 2014 en col·laboració amb el Circus Radieschien (Alemanya), la ASCTE de Evora (associació sociocultural que treballa amb deficients), l’Institut per al Coneixement Relacional i la Psicomotricitat de Setúbal (treball amb deficients), el Centre d’interpretació de la naturalesa Neptuno Pearl, la Reserva Natural de l’Estuari del Sado, el festival Andanças i el festival TriboJam.

En Catalunya : El Roser, Tata-inti, CanMasDeu

Bibliografia:

Veronica Sherborne :   Developmental Movement for children

Rika Taeymans : Nelsons Acrobatenboek

Van Bouchout Laura e Demeulenaere Leen : Nelsons Yogaboek